logo vriendenschaar

Toneelvereniging De Koninklijke Vriendenschaar Stabroek

"Al meer dan 110 jaar theaterplezier"

logo vriendenschaar
Home Nieuws Geschiedenis Contact Reservaties Bestuur MENU

Nieuws

Beste vrienden van De Vriendenschaar, blijf op hoogte van ons reilen en zeilen op deze nieuwspagina!

Juli 2020: Geen voorstellingen in november.

Wegens de aanhoudende opflakkeringen van het Coronavirus werd beslist om in 2020 geen voorstellingen meer te organiseren.
De Vriendenschaar gaat het nodige doen om zich te organiseren om in maart 2021 Coronaproof voorstellingen te kunnen geven.

13 maart 2020: Annulatie "Bedankt lieve ouders".

Bij deze willen we meedelen dat na intern overleg, en in samenspraak met de gemeente, wij unaniem de beslissing hebben genomen om onze voorstellingen van 13 tot en met 21 maart te ANNULEREN.
Wegens de dreiging van het coronavirus, is deze annulatie noodzakelijk om geen risico te nemen met de gezondheid van u, ons trouwe publiek.

Aangekochte kaarten zullen terugbetaald worden. Indien u via overschrijving uw kaarten had betaald zal het betreffende bedrag op uw rekening worden teruggestort.

Verder zullen wij bekijken of we de voorstellingen op andere data kunnen laten plaatsvinden, mits een verbetering van de huidige situatie ter garandering van de veiligheid van uw gezondheid.

Bij verdere vragen, kan u contact opnemen met 0473/88.61.88.

Wij danken u voor het nodige begrip

annulatie

14 december 2019: De Vriendenschaar op de Kerstmarkt in Stabroek.

Beste vrienden van onze "Schaar",op 14 december waren we van de partij op de Stabroekske Kerstmarkt! Er werden wafeltjes gebakken voor het goede doel met name "Zorgboerderij Rommeshoef", de bezoekers konden zich warmen aan een Café Jubilee of Café Jubilo en lekkere verse pompoensoep! De kleinsten werden ook niet vergeten en konden een leuke knuffel winnen met de grabbelton.

De Kerstmarkt was het startsein om de reservaties voor onze nieuwe productie "Bedankt lieve ouders" te openen. Een toffe komedie die we op 13-14-15-20 en 21 maart 2020 in de Moorlandzaal zullen spelen. Enkele gelukkigen waagden een gokje met het "Kaasspel", en wonnen een vrijkaart!

Ondanks het mindere weer maakten we er samen weer een leuke dag van!

affiche

23 - 25 augustus 2019: De Vriendenschaar op weekend naar Buurse.

Onder het goedgezinde oog van de weergoden, trok toneelvereniging de Vriendenschaar van 23 tot en met 25 augustus er voor een weekend op uit. Dit naar jaarlijkse traditie om de spelers en medewerkers met hun gezinnen te danken voor het voorbije toneelseizoen.

De bestemming was het pittoreske Buurse, een kerkdorp in de Nederlandse provincie Overijssel vlak aan de Duitse grens.

Om de ecologische voetafdruk beperkt te houden, werd besloten om een bus te huren.

Diverse activiteiten werden aangevat, dit in een mooie mix voor jong en oud. Het proces van "koe tot kaas" werd uitgelegd op een professionele kaasboerderij.
Vervolgens trok men per fiets of tandem naar nabijgelegen buitenspeeltuin waar de kids goed konden ravotten.
De actievere Vriendenschaarders konden een prachtige wandeling in de omgeving maken, en de iets minder actievere….die genoten van een fris drankje op het terras.
's Avonds was er tevens entertainment, dit in de vorm van karaoke en quiz.

Het weekend vloog voorbij, maar met herlaadde batterijen kan het nieuwe toneelseizoen aangevat worden!

Bij interesse in onze activiteiten en producties? Bezoek ons dan zeker op de Dorpsdag in Stabroek!

Pizza Miseria